A-nestje Von Schieritz

Nadat de uitslag van de derde progesterontest hoog genoeg was kwam Alaisia von Afkat, met haar baasjes, vanuit Duitsland op bezoek bij Seppl. Vanzelfsprekend reizend in een mooie Audi, want die maken ze daar wel in Ingolstadt!

Opvallend was dat Alaisia zich telkens verstopte onder de bank of onder een tafel. En als Seppl dan toch de kans kreeg om een poging te wagen dan deed ze een paar stappen naar voren. Wegsnauwen was er gelukkig niet bij, ze vonden elkaar best wel aardig. Maar chemie? Die was de eerste twee dagen nog ver te zoeken. Pas toen het dinsdagavond 3 april donker was, gebeurde er in een rustig donker hoekje "iets". De ongedwongen wandeling, in het natuurgebied langs de Vulensbeek, had het tweetal goed gedaan. Woensdag 4 april kwam Alaisia nog even langs en werd opnieuw de rust opgezocht. Op dat moment bleef de teef geduldig staan. Al met al zijn er een aantal penetraties geweest; allemaal van korte duur. Een spannende tijd, totdat definitief bekend was of Alaisia drachtig was.

Op 30 april werd een echo gemaakt. Bij dierenarts mevr. Dr. Gabriele Mertens in Beilngries. En ja hoor! Alaisia zou voor de eerste keer moeder worden... Nu nog vijf weken geduld hebben, voordat we kunnen tellen hoeveel puppies het zijn.

Bij het maken van de echo's werden drie kloppende hartjes waargenomen, volgens de dierenarts tenminste drie puppies dus. Mogelijk meer, maar dat zou je op een echo niet met zekerheid kunnen onderscheiden. Op 2 juni vanaf middernacht werden er inderdaad drie mooie pups geboren, twee reutjes en één teefje. Moeder en kinderen maken het goed (en de vader weet nog van niets).