Over Seppl

Nadat hij 11 jaar deel uitmaakte van ons gezin is er een einde gekomen aan het intense leven van Seppl, geboren Freek van het Craveld. Toen hij bijna zeven was, is hij ruim zes weken zeer ernstig ziek geweest; op sterven na dood. Uiteindelijk bleef hij nog vier jaar bij ons. 

Vanaf zijn tiende jaar namen de ouderdomsprobleempjes gestaag toe. Tijdens de zomervakantie van 2018 in Zwitserland was een bezoek aan de dierenarts onvermijdelijk. De wandelingen werden korter. Op warme dagen zochten we verkoeling hogerop in de bergen. Uiteindelijk luidde zijn chronisch nierfalen het einde in. Wij zullen ons Seppl blijven herinneren als een hele brave hond, waaraan we veel plezier beleefden. Door hem kwamen we in contact met nieuwe kennissen, die we, zonder hem, nooit ontmoet zouden hebben!

===

Van de oorspronkelijke website:

Seppl

Seppl was een vrolijke en lieve Entlebucher Sennenhond. Hij werd geboren op 5 oktober 2007. Voor nadere bijzonderheden kunt u terecht in de rubriek Afstamming.
Zijn karakter kwam, op de meeste punten, goed overeen met de rasstandaard: speels en aktief, wilde vooral alles graag goed doen voor het baasje, leergierig en zo nu en dan een tikkeltje eigenwijs. Op een punt week Seppl positief af van deze algemene standaard: hij maakte altijd graag kennis met nieuwe personen, nieuwe honden en met andere dieren. Waarschijnlijk was dit te danken aan de uitstekende socialisatie bij de fokker "Van het Craveld" en de kennismaking met de grote wereld in de eerste weken nadat Seppl in ons gezin werd opgenomen.

Op 17 oktober 2011 belandde Seppl op de set voor een filmopname door de amsterdamse theatergroep Kassys. Tijdens de herfstvakantie op camping Bos Park in Bilthoven was hij figurant. Met veel geduld... De opnames werden wel 10 keer herhaald. De crew was zeer onder de indruk over zijn absolute gehoorzaamheid.

In zijn eerste levensjaren werd deze website verder uitgebouwd. Met de beschikbare informatie krijgt u een goed beeld over het leven van Seppl en over het prachtige ras.

Deze website wordt niet meer geactualiseerd...